Littekens & Striae

Hoe ontstaan littekens?

Littekens kunnen storend aanwezig zijn en kunnen verschillende oorzaken hebben. Ze zijn bijvoorbeeld het gevolg van (ernstige) acne. De acne is soms al jaren rustig, maar de littekens blijven zichtbaar. Daarnaast zijn er chirurgische littekens. Deze kunnen niet altijd chirurgisch gecorrigeerd worden, maar door middel van een behandeling wel minder zichtbaar worden gemaakt.

Hoe ontstaat striae?

Striae zijn huidstriemen. Deze ontstaan als de huid in korte tijd hard groeit of wordt opgerekt. Striae ontstaat vaak tijdens de zwangerschap of na een groeispurt in de puberteit. Net als littekens kunnen huidstriemen als cosmetisch storend worden ervaren.

Behandeling van littekens en striae in Amsterdam

Littekens en striae zijn helaas niet volledig te verwijderen. Wel kunnen we de huid gladder en strakker maken en de kleur verbeteren zodat ze minder opvallen. Bij Vogue Clinic in Amsterdam kunnen we littekens en striae doelgericht behandelen met microneedling. Hiervoor gebruiken we de Dermapen4. Dit is de nieuwste microneedling pen die heel doelgericht en nauwkeurig werkt. De behandeling beschadigt de opperhuid niet, waardoor je een kortere hersteltijd hebt en sneller resultaat ziet.