Hyperpigmentatie

Wat is hyperpigmentatie?

We spreken van hyperpigmentatie of pigmentvlekken als de huid op bepaalde plekken donkerder gekleurd is dan de rest van de huid. De oorzaak van hyperpigmentatie is een toename van pigment in je huid. Pigment is een kleurstof die door speciale cellen, pigmentcellen, in je huid wordt aangemaakt. Hormonen en untraviolette stralen zorgen ervoor dat pigmentcellen pigment aanmaken. Vervolgens wordt dit van de pigmentcellen overgebracht naar de omringende huidcellen. Hyperpigmentatie kan aangeboren zijn, maar ook later in het leven ontstaan. Bekende voorbeelden van huidaandoeningen door hyperpigmentatie zijn moedervlekken en melasma (ook wel bekend als ‘zwangerschapsmasker’).

Behandeling bij hyperpigmentatie in Amsterdam

Heb je last van hyperpigmentatie en wil je je pigmentvlekken professioneel laten behandelen? Bij Vogue Clinic in Amsterdam helpen we je graag. Behandelingen die we vaak inzetten bij hyperpigmentatie zijn: Cosmelan, Dermamelan en Dermamelan Intimate, de Mesoestetic Peelings Melanostop en Melanoplus, kruidenpeeling en de Gentle Max Pro laser. Na een grondige analyse van je huid maken we een behandelplan op maat. Welke behandeling of combinatie van behandelingen voor jou het meest geschikt is, hangt namelijk af van verschillende factoren.

Boek nu je hyperpigmentatie-behandeling bij Vogue Clinic

Bij Vogue Clinic kunnen we je huid doelgericht behandelen, waardoor de hyperpigmentatie sterk vermindert of zelfs helemaal verdwijnt. Voordat we een behandelplan opstellen nemen we uitgebreid de tijd om de mogelijkheden en jouw wensen te bespreken. Maak online een afspraak, of neem contact met ons op voor meer informatie. Wij staan je graag te woord.