XL Hair

Haarverlies en dunner wordend haar komt bij zowel mannen als vrouwen voor en kan verschillende oorzaken hebben. Haren groeien in verschillende groeifasen. Zo is er de groeifase (anagene fase), rustfase (katagene fase) en uitvalfase (telogene fase). Als je haar dunner wordt duurt de groeifase korter en de uitvalfase langer. Vaak gaat ook de haarkwaliteit achteruit en groeien er minder haren uit één haarzakje.

XL Hair behandeling bij Vogue Clinic Amsterdam

Als je merkt dat je haar dunner wordt en meer uitvalt, dit merk je bijvoorbeeld in de douche, op je kussen of in een haarborstel, kan dat je flink onzeker maken. Haarverlies met een hormonale of erfelijke oorzaak kunnen we bij met XL Hair goed behandelen. Het is daarbij wel belangrijk dat er nog voldoende haren aanwezig zijn om de groei te stimuleren.
De behandeling is dus niet geschikt voor een volledig kale hoofdhuid.  

Bij de XL Hair behandeling zorgen hyaluronzuur en vitaminen ervoor dat de hoofdhuid genoeg voedingsstoffen krijgt om gezonde en actieve haren te produceren. Het vitaminecomplex wordt bij de haarzakjes in de hoofdhuid geïnjecteerd. Haarzakjes waar nog maar weinig haren uit groeien,
worden gestimuleerd om weer nieuwe haren aan te maken. Het injecteren kan wat gevoelig zijn, maar over het algemeen wordt een behandeling met XL Hair niet
als pijnlijk ervaren.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

De XL Hair vloeistof wordt met de meso-injector (een heel dun hol naaldje van 0.3 mm) uw hoofdhuid ingespoten. Bij een kuur wisselen we dit af met applicatie van het serum door middel van microneedling (Dermapen4).

Door deze twee technieken te combineren behaald u optimaal resultaat.

Cyclus

U kunt de XL Hair het beste als kuur kiezen, waarbij het van belang is dat u de cyclus goed volgt voor een langer en beter resultaat. Een kuur voor mannen bestaat doorgaans uit 6 sessies, voor vrouwen is dit 8 sessies. De eerste 4 behandelingen dienen wekelijks plaats te vinden en daarna eens per twee weken. In sommige situaties kunnen meer behandelingen nodig zijn, je behandelaar kan je hierover adviseren.

Om het behaalde resultaat na een kuur aan te houden wordt aangeraden om iedere 4 maanden terug te komen voor een losse behandeling.

Wat is het resultaat van de behandeling?

– XL Hair vitamines voeden en activeren de haarzakjes
– Verbetert de bloedsomloop (een slechte doorbloeding is van één van de belangrijke oorzaken van haaruitval)
– Geeft een vitaminebooster aan de haarzakjes
– Remt de haaruitval af

Belangrijk om vooraf rekening mee te houden: deze behandeling vraagt geduld… Verwacht geen wonderen qua tempo. De meeste mensen ervaren na 4 à 5 behandelingen dat hun haar niet meer uitvalt. Na 6-9 weken zijn er vaak wat witte haartjes zichtbaar (een goed teken!). 
Pas na 6 maanden kan er echt goed en objectief geëvalueerd worden hoeveel nieuwe haargroei er daadwerkelijk is ontstaan. De levenscyclus van een haarfollikel is 3 maanden en het kost tijd voordat nieuw geproduceerde haren zijn uitgegroeid en zichtbaar worden.

Tarieven

Vrijblijvende intake en advies

Heb je last van ongewenst haarverlies of dunner wordend haar
en wil je er iets aan doen? Wij helpen je graag! We starten altijd met een uitgebreide intake waarin we je wensen bespreken. Hieruit volgt een behandelplan op maat. Maak direct online een afspraak
of neem contact met ons op voor meer informatie. Wij staan je graag te woord.