Haarverlies

Hoe ontstaan haarverlies en haaruitval?

Haarverlies en dunner wordend haar komt bij zowel mannen als vrouwen voor en kan verschillende oorzaken hebben. Haren groeien in verschillende groeifasen. Zo is er de groeifase (anagene fase), rustfase (katagene fase) en uitvalfase (telogene fase). Als je haar dunner wordt duurt de groeifase korter en de uitvalfase langer. Vaak gaat ook de haarkwaliteit achteruit en groeien er minder haren uit één haarzakje.

Behandeling tegen haarverlies in Amsterdam

Als je merkt dat je haar dunner wordt en meer uitvalt, dit merk je bijvoorbeeld in de douche, op je kussen of in een haarborstel, kan dat je flink onzeker maken. Haarverlies met een hormonale of erfelijke oorzaak kunnen we bij Vogue Clinic in Amsterdam goed behandelen. De behandelingen die we bij ongewenst haarverlies kunnen inzetten zijn Hydrafacial Keravive en XL Hair. Het is daarbij wel belangrijk dat er nog voldoende haren aanwezig zijn om de groei te stimuleren. De behandeling is dus niet geschikt voor een volledig kale hoofdhuid. 

Bij de XL Hair behandeling zorgen hyaluronzuur en vitaminen ervoor dat de hoofdhuid genoeg voedingsstoffen krijgt om gezonde en actieve haren te produceren. Het vitaminecomplex wordt bij de haarzakjes in de hoofdhuid geïnjecteerd. Haarzakjes waar nog maar weinig haren uit groeien, worden gestimuleerd om weer nieuwe haren aan te maken. Het injecteren kan wat gevoelig zijn, maar over het algemeen wordt een behandeling met XL Hair niet als pijnlijk ervaren. 

Boek nu je behandeling tegen haarverlies bij Vogue Clinic

Heb je last van ongewenst haarverlies of dunner wordend haar en wil je er iets aan doen? Wij helpen je graag! We starten altijd met een uitgebreide intake waarin we je wensen bespreken. Hieruit volgt een behandelplan op maat. Maak direct online een afspraak of neem contact met ons op voor meer informatie. Wij staan je graag te woord.