Couperose & Rosacea

Wat is couperose?

Couperose is te herkennen als een netwerk van kleine bloedvaatjes in het gezicht, op de hals of het decolleté. Hoewel couperose onschuldig is, vinden veel mensen het wel storend. Couperose wordt veroorzaakt door verzwakte vaatwandjes. Meestal gebeurt dit geleidelijk, als de huid veroudert. Couperose kan erger worden als je veel buiten bent in weer en wind en je huid veel blootstelt aan zonlicht. Ook erfelijkheid speelt een rol bij de sterkte van de vaatwandjes. 

Wat is rosacea?

Het meest voorkomende kenmerk van rosacea is roodheid in het gezicht. Drie andere veelvoorkomende kenmerken zijn kleine uitgezette bloedvaatjes, bultjes en puistjes. Soms zijn ook grote ontstekingen aanwezig. Rosacea gaat ook vaak samen met oogafwijkingen. Deze kunnen mild zijn tot ernstig. Bepaalde triggers kunnen ervoor zorgen dat rosacea erger wordt. Dit zijn bijvoorbeeld irriterende stoffen in verzorgingsproducten, pittig eten en zonlicht. Ook grote temperatuurverschillen bijvoorbeeld door airco of sauna kunnen rosacea verergeren.

Behandeling tegen couperose en rosacea in Amsterdam

Zowel couperose als rosacea is goed te verminderen. Je huid ziet er stralender en minder rood uit. Wat je zelf kunt doen is dagelijks smeren met een dagcrème met hoge SPF. Bij Vogue Clinic kunnen we je couperose of rosacea verder onder controle brengen met een doelgerichte behandeling. Meestal gebruiken we hiervoor de Mesoestetic Peeling Azelan, de Dermapen4 of een combinatie van beide. Welke behandeling of combinatie van behandelingen voor jou het meest geschikt is hangt onder andere af van je huidconditie en hoe ernstig de couperose of rosacea is. Vaak zie je al resultaat na de eerste behandeling. Voor een optimaal resultaat zijn soms meerdere behandelingen nodig.