Cosmelan

Cosmelan behandeling bij Vogue Clinic Amsterdam

Hyperpigmentatie is een veel voorkomend probleem. Het kan worden veroorzaakt door een verstoorde hormoonbalans, huidveroudering, zwangerschap, pilgebruik, menopauze en als gevolg van blootstelling aan de zon. Oppervlakkig pigment is goed te behandeling met een medische peeling of pigmentlaser. Is het pigment dieper gelegen, dan is dit soms erg lastig te verwijderen. Speciaal voor dit dieper gelegen pigment is er de Cosmelan-behandeling van Mesoestetic, tevens 's werelds nummer 1 behandeling voor pigment. Dit is voor alle huidtypes een effectieve behandeling om pigmentvlekken te verminderen.

 • Stap 1: Prep Peel

  Na de intake kom je 7-10 dagen voor de Cosmelan behanding voor een voorbereidende depigmentatie peeling bij de huidtherapeut.

 • Stap 2: Cosmelan Masker

  De huid wordt gereinigd en ontvet waarna het Cosmelan 1 masker wordt aangebracht. Je gaat met dit masker op naar huis en dit masker blijft 8-12 uur op je huid. (Afhankelijk van je huidtype).

 • Stap 3: Thuisproducten

  Na de behandeling is het belangrijk om de nazorg instructies voor thuis op te volgen. Je dient minimaal 6 weken het Cosmelan 2 product voor thuis te gebruiken. De huidtherapeute zal je hier verder over adviseren.

 • Stap 4: Nacontrole

  Na ongeveer een maand kom je langs voor nacontrole. De huidtherapeute zal je dan tevens adviseren om de thuisprodcuten aangepast te gebruiken.

Voordelen

• 's Werelds nummer 1 pigment behandeling
• Werkt voor alle soorten pigment
• Geschikt voor alle huidtypes
• Elimineert hyperpigmentatie
• Bestrijd de overproductie van melanine en voorkomt zo nieuwe vlekken

Wat is het resultaat van de behandeling?

Tijdens de eerste 4 dagen van de behandeling kan de huid rood worden en kan er zwelling ontstaan. De huid kan gevoelig worden en er kan jeuk ontstaan.

Andere bijwerkingen kunnen o.a. een licht branderige of trekkerige huid zijn, dit is echter een normale reactie van de huid. Schilfering komt op de 2e of 3e dag bij alle huidtypen voor. Het is raadzaam de Hydra-vital factor K crème te gebruiken en dit om de 2 uur te herhalen op de dagen waarop de schilfering actief is. Een week na de behandeling begint de huid te verbeteren, de beste resultaten worden echter gezien tussen de 2-6 weken.

Tarieven

Vrijblijvende intake met gratis Observ520x huidanalyse

Heb je last van storende pigmentvlekken als gevolg van hyperpigmentatie? Maak dan direct een afspraak. Voorafgaand aan het behandeltraject plannen we altijd een vrijblijvend consult in. In dit uitgebreide gesprek bespreken we je huidprobleem en maken we een huidanalyse met onze Observ520x. Op basis van dit onderzoek stelt de huidtherapeut een behandelplan op maat op. 

Je kunt bij ons terecht zonder verwijzing van de huisarts of dermatoloog. Een Cosmelan-behandeling kan worden vergoed door de zorgverzekeraar vanuit het pakket voor acnetherapie indien je de behandeling ondergaad voor pigment ontstaan door acnelittekens. Of je voor vergoeding in aanmerking komt hangt af van je aanvullende zorgverzekering.